Boka julbord i Stockholm 2014 – så hittar du rätt!

dignandejulbordDax att boka julbord? Då är det här en resurs att kolla in! När snön lägger sig över takåsarna och den råa isvinden från Riddarfjärden biter ditt skinn, ja, då vet du är det är tid att söka sig till de varma, mysiga faciliteter och njuta av god mat.

Och att hitta ett passande julbord är inga större problem. Som varje huvudstad med kulinarisk självaktning är Stockholm fullt av välsmakande alternativ.

På den här sidan listar vi våra topp10 julbord Stockholm och guidar dig rätt bland köttbullar, prinskorvar, sylta och julmust.

Tio förslag på julbord från världens alla hörn – traditionellt och internationellt

I Stockholm finns ett brett utbud av julbord, både traditionellt svenska och julbord med internationell prägel, såsom franska, italienska eller alternativa. I vår topp10 har vi satt ihop en mix så passar både traditionalisten och den mer äventyrslystne gourmanden. Klassiskt svenskt, italienskt, dyrt och exklusivt, billigt och rustikt – här finns julbord för alla smaker.

Stadshuskällaren är vårt första val. Dels för att det är en otroligt mysig lokal som verkligen andas julstämning i varje vrå. Men mest för att köket bjuder på ett traditionellt julbord som utan att överdriva kan beskrivas som magnifikt. Det är dignande, doftande och vällagat rakt igenom. Med andra ord, allt som man kan begära av ett riktigt bra julbord.

stadshuskallarenJulbordet på Haga Forum är en annan höjdare som faktiskt faller inom ramarna för det konventionellt kulinariska. Detta trots att restaurangen profilerat sig som ett modernismens flaggskepp. Men inga konstigheter här, det är traditionellt och julmysigt så det förslår; både maten, stämningen och servicen.

Är det ute efter ett verkligt exklusivt julbord i Stockholm rekommenderar vi att du tar en titt på Operakällaren som har ett av Nordens bästa kök, eller Berns Salonger. Sistnämnda är ett exklusivt asiatiskt julbord inkluderande läckerheter från hela den asiatiska världen såsom thailändska köttbullar, ostron, sushi, vårrullar och mycket annat gott.

hasselbackenEtt mycket mer klassiskt svenskt julbord till moderata priser hittar du på supermysiga och idylliska Hasselbacken Restaurang på Djurgården. Från och med slutet på november kan du njuta av ett julbord med griljerad skinka, härliga pepparkakor, rykande glögg och välsmakande prinskorvar och mycket annat.

Är du förtjust i italiensk mat (och vem är inte det?) kan vi rekommendera att du beger dig till genuina och personliga restaurang La Vecchia Signora som serverar ett underbart Italienskt julbord. Ingen julskinka i sikte här men väl underbara långkok, mustiga grytor och perfekta pastarätter.

Bäst traditionell julstämning hittar man på Lassiparken eller Grand och att dessa två serverar bland de bästa julborden i Stockholm gör ju knappast saken sämre.

Slutligen vill vi rekommendera det rejäla och prisvärda julbordet på Restaurang Fåfängan: underbar atmosfär, klassiska rätter och trevlig personal. Ett annat alternativ för dig som vill njuta av ett gott julbord i hemmets lugna vrå, men som inte har tid och ork att laga själv, är att beställa julmat som catering.

4 replies on “Boka julbord i Stockholm 2014 – så hittar du rätt!”

[…] För dig som är sugen på att shoppa lite i jul och skapa feststämning så rekommenderar vi att du tar svänger förbi någon av Stockholm alla julmarknader. Julmarknaden i Kungsträdgården kör igång redan den 19 november och på Sergels Torg den 25:e. Du kan även läsa mer om Årets julmarknaden på andra ställen, här på DN. För dig som är sugen på att boka julbord (vilket är minst sagt hög tid nu…) så rekommenderar vi en titt på vår lista över 10 julbord i Stockholm. […]

[…] När kräftorna serveras så kan ni glömma allt vad ”normal” bordsetikett vill säga; det hör till med att sörpla, suga, smaska och spilla. Dessutom är det ett av få tillfällen på fester då det är helt okej att äta med fingrarna. Läs mer om hur du hittar festvåning Stockholm Tips för inflyttningsfest Tunghäfta? Inga problem, här levererar vi på festvåning Stockholm tips för att hålla tal Tips för dig som ska boka julbord Stockholm […]

[…] När kräftorna serveras så kan ni glömma allt vad “normal” bordsetikett vill säga; det hör till med att sörpla, suga, smaska och spilla. Dessutom är det ett av få tillfällen på fester då det är helt okej att äta med fingrarna. Läs mer om hur du hittar festvåning Stockholm Tips för inflyttningsfest Tunghäfta? Inga problem, här levererar vi på festvåning Stockholm tips för att hålla tal Tips för dig som ska boka julbord Stockholm […]