Categories
tips

Inflyttningsfest # 6 Supertips för ett lyckat party

När man äntligen fått den nya lyan i någorlunda ordning, är det dags att själv bjuda på inflyttningsfest.

flyttfestaAtt gardiner saknas, att möblerna inte är på plats fullt ut, eller att man inte kunnat skaffa allt porslin, det gör inget på en inflyttningsfest utan går helt i linje med själva temat: en inflyttningsfest är nämligen festernas “provisorium” och det hör liksom till med det mer kaosartade och ostrukturerade.

Har du inte fått ordning på möbler och design kan du till exempel fixa lite ballonger och girlanger för att understryka fest-temat. Inte sällan har man dessutom det ganska skralt med pengar inför festen och ett tips är att köpa billigt, begagnat porslin istället för dyra engångsbestick och tallrikar.

Ofta går det ganska vilt till på inflyttningsfesten och det kan vara bra att ha i åtanke: ta bort “finsakerna”, stoppa undan släktklenoderna, och ta fram sånt som kan brukas för fest.

En inbjudan till inflyttningsfesten är såklart alltid uppskattad, men om ekonomin sätter gränser kan du slå två flugor i en smäll och skicka inbjudan på själva adressändringskortet.

Här följer fler tips:

  • 1. Vanlig pappersduk bUr bra om man har ont om dukar, eller också samlar man ihop lite dagstidningar. Det blir faktiskt en riktigt cool duk. Blommor behövs inte, plocka rönnbärskvistar, tallris eller annat att dekorera med som du kan ta från naturens förråd.
  • 2. Plasthinkar att ställa disken i efteråt är en praktisk lösning i en liten lägenhet.
  • 3. Värmeljus är billiga att köpa, står säkert och sprider en mysig stämning. Sätt tio stycken i en skål med vatten, så flyter ljusen i den på ett häftigt sätt.
  • 4. Själva drycken är oftast inget problem, be gästerna ta med sig något eget att dricka. Vill man bjuda på något, blanda rikligt med fruktsoda, juice och vin tills det smakar gott. Spetsa därefter med något alkoholhaltigt till lagom styrka och smaka. Lägg i gurk- och citronskivor, så har ni åstadkommit en festlig bål att bjuda på.
  • 5. Maten är nästa sak som måste planeras. En liten budget och “enkel” mat är inget man behöver skämmas för på en inflyttningsfest. Du kan exempelvis servera en god soppa med bröd, pastasalla med kyckling, pizza skuren i bitar eller goda pajer.
  • 6. Ha kul! En inflyttningsfest är ett utmärkt tillfällen att njuta av en rolig fest i glada vänners lag och släppa stela pretantioner och konventioner.